top of page
Αναζήτηση

❝ Μπορώ να βάλω το μωρό μου στη θάλασσα; ❞



Είμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και πολλές μανούλες αναρωτιέστε αν μπορείτε να βάλετε το μωράκι σας στη θάλασσα - Μπορείτε να το βάλετε με κάποιες προϋποθέσεις!


1) Θα πρέπει να είστε σίγουρες ότι η θάλασσα είναι καθαρή και να μην υπάρχουν κοντά εργοστάσια που μπορεί να ρίχνουν απόβλητα στη θάλασσα.


2) Το νερό να είναι ζεστό 28 έως 30 βαθμούς Κελσίου, οι καιρικές συνθήκες καλές, το μωρό να μην έχει γεννηθεί πρόωρα ή λιποβαρές (χαμηλό βάρος) από 4 έως 5 μήνες και μετά να είναι περίπου 6 κιλά και ο υποδόριος λιπώδης ιστός να έχει αναπτυχθεί καλά.


➤ Πόση ώρα μπορεί να παραμείνει στο νερό ;

Eδώ πολύ σημαντικό ρόλο παίζει η θερμοκρασία του νερού και η θερμοκρασία του εξωτερικού περιβάλλοντος. Aν το βάζουμε για πρώτη φορά, 2-3 λεπτά είναι αρκετά ενώ με την πάροδο του χρόνου θα του αρέσει και θα αυξήσουμε το χρόνο. Πολλά μωράκια χτυπάνε τα χεράκια τους και χαίρονται!


Ας δώσουμε ένα παράδειγμα:

Εάν το μωρό σας είναι 6 μηνών και η θερμοκρασία 24 βαθμοί κελσίου, σε κάποιο νησί, το μωρό μπορεί να παραμείνει μέχρι πέντε λεπτά! Εάν το μωρό σας είναι 8 με 10 μηνών και η θερμοκρασία 28 έως 30 βαθμούς μπορεί να παραμείνει μισή ώρα.


➤ Ποιες ώρες πάω το μωρό για κολύμπι;

Προτιμάμε 10 έως 11 το πρωί και 6 έως 7 το απόγευμα. Δεν το πάμε 12:00 με 5:00 το απόγευμα!!! Το προστατεύουμε πάντοτε με καπέλο, του βρέχουμε συχνά το κεφαλάκι και του φοράμε αντηλιακή κρέμα ανάλογα με την ηλικία του. Απαγορεύεται να βάλετε το μωρό σας σε θάλασσα ή πισίνα που δεν εμπιστεύεστε σε ηλικία κάτω των δύο ετών! Συμβουλευτείτε τον/την παιδίατρό σας!


Η μαία σας, Δόξα Τερζή














Μητρικός Θηλασμός - Νέα ζωή


1.876 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page