top of page
Αναζήτηση
  • thomaszandes

Μην αφήσετε το χρώμα του μητρικού γάλακτος να σας τρομάξει!!



Μην αφήσετε το χρώμα του μητρικού γάλακτος να σας τρομάξει!!


Ενώ το γάλα μιας μητέρας που μόλις έχει γεννήσει είναι σκούρο κίτρινο και έχει πυκνή σύσταση, κατά τους επόμενους μήνες το χρώμα αυτό αλλάζει, αρχίζει να γίνεται λευκό και η σύστασή του αισθητά πιο 'νερουλή'.


Ο λόγος γι’ αυτό είναι ότι ένα νεογέννητο μωρό χρειάζεται πρωταρχικά πρωτεΐνες, αμινοξέα και ένζυμα για να αναπτύξει τόσο το ανοσοποιητικό όσο και το μεταβολικό του σύστημα!

Καθώς τα υψηλά επίπεδα αμινοξέων και πρωτεΐνών που χρειάζεται το νεογέννητο σας πυκνώνουν την σύσταση του γάλακτος, το χρώμα του γίνεται έντονο κίτρινο!!


Το νεογέννητο χρειάζεται αυτό το σκούρο γάλα, το λεγόμενο 'πρωτόγαλα', για τις πρώτες τρεις με πέντε ημέρες. Σταδιακά, η ποσότητα της πρωτεΐνης και των αμινοξέων στο γάλα μειώνεται και η αναλογία νερού και ζάχαρης αυξάνεται. Με άλλα λόγια, το χρώμα του γάλακτος στην αρχή είναι κίτρινο σαν χρυσάφι και η ποσότητα μπορεί να είναι μικρή αλλά είναι εξαιρετικά πλούσιο σε θρεπτικό περιεχόμενο, επομένως και αρκετό για να ταΐσετε το μωρό σας και να χορτάσει!


Τις πρώτες ημέρες το μωρό πίνει μόνο ένα κουταλάκι του γλυκού γάλα σε κάθε τάισμα, το οποίο είναι αρκετό για να το χορτάσει, καθώς έχει πολύ μικρό στομαχάκι. Μερικές φορές το πρωτόγαλα μπορεί να συνεχίζει για μία με δύο βδομάδες. Σε αυτές τις περιπτώσεις δε χρειάζεται να δώσετε νερό στο μωρό σας. Οι γεμάτες πάνες καθημερινά και το βάρος που παίρνει εβδομαδιαία θα σας δώσει την απαραίτητη πληροφορία για το αν χορταίνει ή όχι.



Είμαστε πάντα δίπλα σας, σε κάθε πρόβλημα για να το λύσουμε μαζί!!








Μητρικός Θηλασμός - Νέα ζωή




195 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page