top of page
Αναζήτηση
  • thomaszandes

Εσείς γνωρίζετε τι είναι τα "Baby Blues";



Το baby blues, είναι ένα αίσθημα δυσφορίας και δυσπραγίας που αρχίζει να νιώθει μια γυναίκα μετά τον τοκετό.

Περίπου 8 στις 10 γυναίκες το βιώνουν και οφείλεται στις ορμονικές αλλαγές τις οποίες δέχεται ο οργανισμός τον πρώτο καιρό μετά τη γέννα, και διαρκεί περίπου στις δύο με τρεις εβδομάδες από τη γέννα.

ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ: 🤰🏼Ευσυγκινισία➡️κλάματα χωρίς λόγο, εκνευρισμός ➡️ ξεσπάσματα. 🤱🏽Η νέα μανούλα είναι αγχωμένη για το πώς θα τα βγάλει πέρα με το παιδί και νιώθει αρκετά χαμένη!

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ: Είναι κάτι απόλυτα φυσιολογικό και περνάει μόνο του! 🛑Δεν είναι επιλόχειος κατάθλιψη αν και σε κάποια σημεία μοιάζουν, όμως είναι αναγκαίο αν περάσει αρκετός καιρός που μια λεχώνα αισθάνεται έτσι, να μιλήσει σε κάποιον ειδικό. Το baby blue μπορεί να εξελιχθεί σε επιλόχειο κατάθλιψη εφόσον η νέα μητέρα είναι γεμάτη αρνητικά συναισθήματα, δεν θέλει να δει το μωρό της, δεν θέλει να το θηλάσει, και γενικότερα είναι αρνητική απέναντι του. Συνήθως ξεπερνιέται με τη φροντίδα της οικογένειας και των αγαπημένων προσώπων, αλλά κι όταν η ίδια η γυναίκα αρχίσει να οργανώνεται και να μπαίνει σε ένα πρόγραμμα, σε συνδυασμό βέβαια με τις ορμόνες που και αυτές επανέρχονται σιγά σιγά στα φυσιολογικά τους επίπεδα.


Συντάκτρια:

Βαλέρια Μπουζούνη,

Συμβουλευτική Υποστήριξη Γονέων, Θετική διαπαιδαγώγηση, Βρεφονηπιοκόμος

3.083 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page